ότι υπάρχει..

..ότι υπάρχει ποντίκι

Ο πιο σαφής και εμφανής τρόπος για να καταλάβετε ότι στο χώρο υπάρχει ποντίκι, είναι τα αποχωρήματα. Οι «ακαθαρσίες» έχουν μήκος 3 έως 6 χιλιοστά όταν πρόκειται για το μικρό οικιακό ποντίκι και περίπου 12 έως 20 όταν πρόκειται για το ratus ratus.
Μην παραξενευτείτε αν τις ανακαλύψετε στα πιο απίθανα μέρη του σπιτιού. Μία χαρακτηριστική μυρωδιά από τα ούρα είναι επίσης αισθητή. Το ποντίκι μπορεί να αναρριχηθεί σε κάθετους και σχετικά λείους τοίχους, μπορεί να ισορροπήσει σε τεντωμένο σχοινί, μπορεί να κολυμπήσει για να περάσει απέναντι. Μπορεί να περάσει από άνοιγμα όχι πιό μεγάλο από το πάχος ενός μολυβιού, όταν πρόκειται για mus musculus και για πάχος όσο ενός αντίχειρα, όταν πρόκειται για
ratus. Πιθανώς να δείτε ακόμα σημάδια από τα δόντια του. Φαγωμένα καλώδια, χαρτόκουτα, ρούχα ή έπιπλα όπως και τα αποτυπώματα από τα πόδια και την ουρά σε σκονισμένα περάσματα δείχνουν παρουσία τρωκτικών στο σπίτι.

..ότι υπάρχει κατσαρίδα

Οι κατσαρίδες είναι τα πιο συνηθισμένα παράσιτα. Διαβιώνουν παντού και τρέφονται από ένα ευρύ φάσμα τροφών που βρίσκεται στο αστικό περιβάλλον. Είναι νυκτόβιες και γι’ αυτό είναι πολύ πιθανόν να συμβιώνετε μαζί τους χωρίς να το γνωρίζετε! Τη μέρα κρύβονται σε ρωγμές των τοίχων, σε φρεάτια, σε ηλεκτρικούς πίνακες, στα μοτέρ των ψυγείων.
Οι κατσαρίδες δεν είναι αυτό που βλέπετε... είναι αυτό που δε βλέπετε!! 

Και είναι τόσο σημαντικό αυτό που δε βλέπετε, καθώς τα αποχωρήματα, τα εκκρίματα τους και τα σωματίδια από τα αποξηραμένα νεκρά άτομα, αιωρούνται αόρατα στο οικιακό περιβάλλον και αποτελούν τη δεύτερη πιο σημαντική αιτία άσθματος. Μία ανεξήγητη αλλεργία ή συμπτώματα άσθματος θα μπορούσαν να είναι μία πρώτη ένδειξη ότι η οικιακή σας ατμόσφαιρα είναι επιβαρυμένη. 
Οι κατσαρίδες αφήνουν μικρά σκουρόχρωμα σημάδια που μοιάζουν με κόμμα και συγχρόνως μία χαρακτηριστική μυρωδιά. Αν τύχει να βλέπετε κατσαρίδες κατά τη διάρκεια της μέρας, αυτό σημαίνει απλά ότι υπάρχει υπερπληθυσμός στις φωλιές!! Η εγκατάσταση παγίδων θα δώσει την εικόνα του προβλήματος.
 

..ότι υπάρχει σαράκι

Εδώ υπάρχει διαχωρισμός ως προς τα είδη των εντόμων που προσβάλλουν το ξύλο, αν δηλαδή πρόκειται για κολεόπτερα (σκαθάρι), υμενόπτερα, ή ισόπτερα (τερμίτες).
Επιπλέον διαχωρίζονται αναλόγως του είδους του ξύλου που προτιμούν, αν δηλαδή επιλέγουν σκληρό ή μαλακό ξύλο, αν προσβάλλουν την επιφάνεια ή το εσωτερικό του ξύλου, αν η η προτίμηση του επικεντρώνεται στο ζωντανό ή στο νεκρό ξύλο.
Το σίγουρο είναι πως αν υπάρχει προσβολή από σαράκι θα βρείτε ψιλό ροκανίδι στο πάτωμα, ή ακόμα και μικρά κομματάκια ξύλου, και κάπου από πάνω θα δείτε την τρύπα στο έπιπλο ή το δοκάρι. Η τρύπα μπορεί να ποικίλει σε σχήμα ή μέγεθος, είναι όμως βέβαιη η προσβολή. Κάποια από τα ξυλοφάγα έντομα παράγουν ένα χαρακτηριστικό θόρυβο όταν καλούν το ταίρι τους, θόρυβο που παραπέμπει - εσφαλμένα - στο ροκάνισμα του ξύλου.

τί με τσίμπησε χωρίς να το δώ..

Τσίμπημα ψύλου

Εμφανίζονται μικρά ερυθρά στίγματα ως στικτή αιμορραγία, γιατί το σάλιο τους περιέχει αντιπηκτικές ιδιότητες ( ονομάζεται και «ψυλλική πορφύρα» από την αιματολογική διαταραχή «πορφύρα» που εμποδίζει την πήξη του αίματος). Παρουσιάζεται ερυθρό εξάνθημα περιφερικά. Συνυπάρχει έντονος κνησμός και λόγω του ξυσίματος έχουμε μολύνσεις των τσιμπημάτων, που αφήνουν ουλές.
Το εξάνθημα εντοπίζεται κατά αθροίσματα ή γραμμοειδώς, στους αστραγάλους, μηρούς, γλουτούς, κοιλιά και στους βραχίονες.

Τσίμπημα κοριού

Ο κοριός τσιμπάει το βράδυ, όσο το θύμα του κοιμάται. Τσιμπάει σε γυμνά μέρη και τρέφεται έως και για δέκα λεπτά χωρίς να κάνει την παρουσία του αισθητή, διότι πριν το τσίμπημα εκκρίνει με το σάλιο του μία αναισθητική ουσία που του επιτρέπει να δρα ανενόχλητος.
Τα σημάδια από το τσίμπημα εμφανίζονται σαν κόκκινα επίπεδα πρηξίματα με ελαφρώς αιμορραγικό στίγμα στο κέντρο, που προκαλούν έντονο κνησμό. Είναι περισσότερο , συντεταγμένα σε ομάδες των τριών σημείων όταν πρόκειται για τσίμπημα αρσενικού (γαζί) και περισσότερο ακανόνιστα όταν πρόκειται για τσίμπημα θηλυκού κοριού.

Τσίμπημα σκορπιού

Στη χώρα μας δεν υπάρχουν σκορπιοί που το δηλητήριο τους να προκαλεί το θάνατο .Το τσίμπημα τους όμως είναι ιδιαίτερα οδυνηρό. Το δηλητήριο κάποιων ειδών περιέχει νευροτοξίνες (ανάλογες με εκείνες που βρίσκονται στο δηλητήριο της κόμπρας) και βρίσκεται στο τελευταίο από τα 6 δαχτυλίδια της ουράς. Θα κάνει όμως χρήση του δηλητηρίου ο σκορπιός όταν δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά. Αν και η ποσότητα του δηλητηρίου δεν είναι ικανή για να προκαλέσει το θάνατο, θα φέρει σε δύσκολη και ενδεχομένως σε επικίνδυνη κατάσταση τα άτομα που έχουν αλλεργία σε αυτό, καθώς και τα παιδιά ηλικίας μικρότερης των 5 ετών.

Στο σημείο του τσιμπήματος υπάρχει έντονος πόνος και καύσος με οίδημα και αποχρωματισμό της περιοχής. Στη συνέχεια έχουμε ερυθρότητα και φλεγμονή.

Είναι πιθανή μία αντίδραση με μυϊκούς σπασμούς (προκαλούνται μόνο από μερικά είδη), αδυναμία, ιδρώτα, ναυτία, εμετό, σιελόρροια, δακρύρροια, αδυναμία λόγου, ταχυκαρδία, υπέρταση.

Τσίμπημα μύγας

Η οικιακή μύγα δεν τσιμπά, παρά μόνο η μύγα των στάβλων που τρέφεται απομυζώντας το αίμα ζώων και ανθρώπων για 3-4 λεπτά μέχρι να χορτάσει.

Αρχικά παρατηρείται μια αιματηρή σταγόνα στο σημείο του τσιμπήματος χωρίς να υπάρχει πόνος, γιατί το σάλιο της μύγας περιέχει αναισθητικό.
Μετά από περίπου μία ώρα αρχίζει ισχυρός πόνος, έντονος κνησμός και οίδημα της περιοχής που σχηματίζει σταδιακά μικρό εξόγκωμα και κατόπιν σκληρό οζίδιο.

Τσίμπημα αράχνης

Στην Ελλάδα ενδημεί το είδος της «μαύρης χήρας» (Latrodectus Doxoscelles), το τσίμπημα της οποίας μόνο σε άτομα πολύ μικρής ή πολύ μεγάλης ηλικίας, ή σε άτομα με ευαισθησία στην συγκεκριμένη τοξίνη (λατροτοξίνη) είναι θανατηφόρο.

Το τσίμπημα περνά αρχικά απαρατήρητο με μόνη ένδειξη ένα κοκκίνισμα και ένα μικρό πρίξιμο.. Όμως μέσα σε λίγες ώρες εξελίσσεται ένας σοβαρός τοπικός ερεθισμός που συνοδεύεται από ιστική νέκρωση, έντονο πόνο που μοιάζει με πόνο εμφράγματος μυοκαρδίου για δάγκωμα στα επάνω άκρα, ενώ στα κάτω άκρα μοιάζει με πόνο οξείας κοιλίας.

Email:
Όνομα:
Τηλέφωνο:
Σχόλια:
Επισύναψη αρχείου:
Αντίγραφο
 

Επιφάνεια:

Ταχυδρομικός κώδικας:

Κόστος απεντόμωσης: -


*Για μυοκτονία ισχύει η ίδια χρέωση. Εάν συνδυαστεί με απεντόμωση, δίνεται έκπτωση 20%. 

*Για το κόστος απολύμανσης σε επαγγελματικούς χώρους, δημόσιους χώρους, πολυκατοικίες κ.λ.π., παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

*Οι τιμές είναι ενδεικτικές και δεν περιλαμβάνουν Φ.Π.Α.