Η έμπειρη συνεργάτιδα μας, Κατερίνα Κουτσαντωνάκη εξειδικεύεται σε:

Αναστήλωση κτιρίων

Τα παλιά ξύλινα τμήματα ενός σπιτιού: (δοκάρια, κουφώματα, πρέκια, σανίδες οροφής ή πατώματος, σκάλες, κ.α.), αποτελούν βασικό χαρακτηριστικό της ταυτότητάς του από ιστορικής, αρχιτεκτονικής, συναισθηματικής και αισθητικής πλευράς. Γι΄ αυτό είναι σημαντική η σωστή αντιμετώπιση κάθε περίπτωσης ως προς τη διαδικασία συντήρησης. Με την εμπειρία, τις προτάσεις και το μεράκι μας συντηρούμε, (απεντόμωση, καθαρισμός, στερέωση, συμπλήρωση, κλπ), αυτές τις ξύλινες κατασκευές.

Επισκευή επίπλων

Ανάλογη αντιμετώπιση γίνεται και στα παλιά ξύλινα έπιπλα τα οποία ταιριάζουν σε ένα παραδοσιακό, αλλά και σε ένα μοντέρνο σπίτι. Γίνεται εξυγίανση του αντικειμένου σας, με απεντόμωση και τον κατάλληλο καθαρισμό, και έπειτα ό,τι άλλο χρειάζεται: (επιδιόρθωση, στερέωση, συμπλήρωση, αφαίρεση χρώματος και επικαθίσεων, εμποτισμός με συντηρητικό υγρό, βάψιμο ή βερνίκωμα, κλπ).

Επιπλέον προτείνει:

Δώστε μία άλλη όψη στο παλιό σας έπιπλο βάφοντάς το διαφορετικά από ό,τι ήταν στο παρελθόν, διατηρώντας τη γοητεία του και εντάσσοντάς το ακόμα και σε ένα σύγχρονο περιβάλλον με επιτυχία.

Αν έχετε ένα ξύλινο αντικείμενο ή έχει σωθεί ένα τμήμα από αυτό: (έπιπλο, μπαούλο, παράθυρο, πόρτα, κλπ), μπορείτε να το επαναχρησιμοποιήσετε διαφορετικά ως κάτι διακοσμητικό ή πρακτικό στο χώρο σας.

Πόρτες

Οι παλιές ξύλινες πόρτες της αυλής ή της εισόδου ενός σπιτιού είναι το πρώτο πράγμα που μας υποδέχεται. Μπορείτε να τις διατηρήσετε στο χώρο τους, έχοντας συγχρόνως πρακτικό, αλλά καί αισθητικό ρόλο. Εναλλακτικά διατηρήστε τις παράλληλα με ένα σύγχρονο, (διακριτικό) κούφωμα εσωτερικά, εφόσον είναι εφικτό, προκειμένου να μην αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του ανοίγματος. Επίσης οι παλιές πόρτες διακοσμούν εσωτερικούς χώρους, στηριγμένες στον τοίχο ή ως κανονικές πόρτες, συρόμενες ή ανοιγόμενες, με την κατάλληλη μετατροπή.