Τα τρωκτικά αναπτύσσουν σταδιακά αντοχή στα ποντικοφάρμακα και για τον λόγο αυτόν, ακόμα και η καλύτερη δραστική ουσία, πρέπει περιοδικά να αντικαθίσταται από μία διαφορετική, για να είναι αποτελεσματική η καταπολέμηση.

Ένα θηλυκό ποντίκι μπορεί, μαζί με τους απογόνους του, μέσα στη διάρκεια ενός χρόνου να δώσει 15.000 απογόνους. Αντίστοιχα ένας αρουραίος , 2.000 απογόνους. (How Quickly Do Rats Reproduce? The Answer Will Gross You Out.)

Τα δόντια των τρωκτικών μεγαλώνουν καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής τους. Είναι συνεπώς απαραίτητο να τα τροχίζουν, ροκανίζοντας ανάμεσα στα άλλα πλαστικό, τσιμέντο, μαλακό μέταλλο.

Η “APOPO” είναι μία ΜΚΟ με έδρα το Βέλγιο που δραστηριοποιείται στην Καμπότζη, Ταϊλάνδη, Αγκόλα, Μοζαμβίκη και Τανζανία και παρέχει σπουδαίο έργο εκπαιδεύοντας αρουραίους στο να εντοπίζουν νάρκες, αλλά και να αναγνωρίζουν άτομα προσβεβλημένα από φυματίωση, με ρυθμούς που ο σύγχρονος τεχνικός εξοπλισμός δεν μπορεί. Γιατί αρουραίους? Μα κυρίως για την εκπληκτική όσφρηση και την εφυία τους!!  (Δείτε το link της apopo εδώ)

Έχουν καταγραφεί 800.000 διαφορετικά είδη εντόμων στη γη, αριθμός που αντιστοιχεί στο 80% των έμβιων όντων του πλανήτη. Το παλαιότερο απολίθωμα εντόμου χρονολογείται πριν 300 εκατομμύρια χρόνια.

Τα ποντίκια και οι αρουραίοι έχουν πολύ ασθενική όραση, ειδικά πέρα από το 1,5 μέτρο. Επιπλέον έχουν αχρωματοψία. Αντίθετα έχουν ιδιαίτερα οξυμένη ακοή, ακόμα και στην περιοχή των 50 kilohertz (όταν ο άνθρωπος ακούει μέχρι τα 20) και αντίστοιχα εξαιρετική αίσθηση γεύσης και οσμής. Έτσι χάρις στη γεύση καταλαβαίνουν την ύπαρξη χημικών στην τροφή τους σε επίπεδο ppm (parts per million), γεγονός που τα αποτρέπει από το να φάνε ένα δόλωμα που προδίδει τη μυρωδιά του τρωκτικοκτόνου. Η οσμή, τους επιτρέπει να ακολουθούν τις ίδιες διαδρομές σε αναζήτηση τροφής, να αναγνωρίζουν τα μέλη του αντίθετου φύλλου, να διακρίνουν όσα δεν ανήκουν στη δική τους αποικία, και ακόμα και όσα είναι βιολογικά αδύναμα. (killgerm chemicals ltd-training)

H ορνίθωση είναι μία λοιμώδης νόσος κοινή στα πτηνά (στο αστικό περιβάλλον σε σπουργίτια, παπαγάλους και περιστέρια), η οποία σποραδικά μεταδίδεται και στον άνθρωπο. Στα ψιττακοειδή, όπως οι παπαγάλοι, η νόσος ονομάζεται ψιττάκωση και προκαλείται από το βακτηρίδιο Chlamydia psittaci. Η ορνίθωση και η ψιττάκωση έχουν παρόμοια συμπτώματα, αν και η δεύτερη παρουσιάζεται με βαρύτερη μορφή. Η κλινική εικόνα περιλαμβάνει συνήθως πυρετό, βήχα και έντονο πονοκέφαλο. Μία «καλοκαιρινή γρίπη» μπορεί στην πραγματικότητα να είναι ορνίθωση ! (www.ygeiaonline.gr)

Email:
Όνομα:
Τηλέφωνο:
Σχόλια:
Επισύναψη αρχείου:
Αντίγραφο
 

Επιφάνεια:

Ταχυδρομικός κώδικας:

Κόστος απεντόμωσης: -


*Για μυοκτονία ισχύει η ίδια χρέωση. Εάν συνδυαστεί με απεντόμωση, δίνεται έκπτωση 20%. 

*Για το κόστος απολύμανσης σε επαγγελματικούς χώρους, δημόσιους χώρους, πολυκατοικίες κ.λ.π., παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

*Οι τιμές είναι ενδεικτικές και δεν περιλαμβάνουν Φ.Π.Α.